Ілюстрація / REUTERS

За найоптимістичнішими прогнозами, метро в Україні відкриють в середині літа, а масковий режим протримається щонайменше до кінця року.

Читайте такожЗеленський: лікарі благають про допомогу, українська медицина фактично перебуває за крок від коми (відео)

Про це повідомляє «Обозреватель» з посиланням на власні джерела в Міністерстві охорони здоров'я України. За їхніми словами, метро будуть відкривати в останню чергу – за найоптимістичнішого прогнозу, це кінець червня-початок липня.

Відео дня

Також в Україні буде продовжений масковий режим – щонайменше до кінця року, а то і довше. На той час (орієнтовно на листопад-грудень) очікується друга хвиля COVID-19.

"Про туризм поки можна забути, до кінця року може відновлюватимуть авіасполучення з тими країнами, у яких буде відкрито повітряний простір, але їх буде мало", – розповіло джерело.

Крім того, в МОЗі поділилися результатом моделювання, згідно з яким стало відомо, що якби карантинні заходи в Україні не були введені, то вже зараз кількість хворих становила б близько 250 тисяч.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 4 травня, Кабмін продовжив карантин до 22 травня та вирішив зняти низку заборон, починаючи з 11 травня.