В Україні продовжили карантин до 11 травня / фото УНІАН

Питання про пом'якшення карантинних заходів, у тому числі після 11 травня, буде розглянуто ближче до кінця цього місяця.

Читайте такожКабмін розглянув продовження карантину (відео)

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу за підсумками засідання уряду.

Відео дня

«Ближче до кінця місяця ми будемо моніторити ситуацію, епідемічний стан, і будемо розглядати різні варіанти щодо пом'якшення, у тому числі після 11 травня», - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 22 квітня, уряд ухвалив рішення про продовження карантину до 11 травня.

Передбачено дозволити проїзд у міському транспорті усіх, хто виявив бажання бути донорами крові.

«Залучати до роботи окремі категорії працівників без проходження обов'язкового профілактичного огляду, термін якого припав на період карантину. Тобто, ми кажемо про певні категорії працівників, які зобов'язані проходити медичний огляд, але, на жаль, в умовах карантину вони не мають змоги це робити. Тому ми дозволяємо це пройти пізніше. Крім того, пропонується затвердити порядок проведення протиепідемічних заходів, пов'язаних із самоізоляцією особи, а саме - ми розширюємо можливості по самоізоляції. Доопрацьовано додаток «Дія» для того, щоб був контроль за особами, які перебувають в самоізоляції», - зауважив Степанов.