ЗМІ дізналися, що в Британії розробляється "паспорт вакцинації" для виїзду за кордон

Над системою, що отримала назву "паспорт вакцинації", працюють відразу три міністерства.

Британська влада працює над системою сертифікації, яка дозволить британцям виїжджати за кордон на відпочинок в ті країни, де може знадобитися підтвердження вакцинації від COVID-19.

Читайте такожУ Великій Британії щеплення від коронавірусу отримали вже 8 мільйонів людейПро це повідомила The Times з посиланням на дані джерел в уряді. Над системою, що отримала назву "паспорт вакцинації", працюють відразу три міністерства: транспорту, закордонних справ і охорони здоров'я. Інформація про це з'явилася після того, як стало відомо: Греція готова скасувати карантин для тих британських туристів, які пройдуть вакцинацію, передає kommersant.

Грецію щорічно відвідує близько 2 млн британців, витрачаючи на відпочинок понад 10 млрд євро, що серйозно підтримує економіку цієї країни. Як зазначає The Times, британські чиновники вже запевнили Міністерство туризму Греції в тому, що вакцинація у Великобританії йде настільки швидкими темпами, що британські туристи врятують туристичний сезон Греції в цьому році. Деталі "паспорта вакцинації" поки обговорюються, проте вже вирішено, що британські туристи повинні будуть також надати негативний тест на коронавірус, зроблений не більше ніж за 72 години до прибуття в Грецію.

Кілька інших європейських країн також працюють над створенням «паспорта вакцинації». Так, в минулий четвер шведська влада заявила про готовність запустити свою систему сертифікації вакцинації до літа, якщо до того моменту буде розроблений міжнародний стандарт. У Данії такий паспорт буде запущений вже в кінці лютого.

Новини по темі