Спорткомплекси Львова розглядають як можливі мобільні госпіталі / фото з соцмереж

За умови, якщо усі ліжка у лікарнях Львівщини для хворих на коронавірус COVID-19 будуть зайняті, місцева влада розгляне можливість розгортання шпиталю на стадіоні "Арена Львів".

Про це на брифінгу 10 листопада повідомив директор департаменту охорони здоров’я ЛОДА Орест Чемерис, передає ZAXID.NET.

Читайте такожНазвано три міста України, де з'являться госпіталі для інфікованих коронавірусом (відео)

Відео дня

«На жаль, динаміка останнього тижня показує, що кількість хворих, які звертаються за допомогою і потребують госпіталізації залишається на високому рівні. В середньому від 180 до 220 хворих госпіталізовують щоденно», – сказав головний медик Львівщини.

За словами Ореста Чемериса, МОЗ видало доручення розглянути об’єкти під можливі мобільні госпіталі по всій території України.

Наразі загальна завантаженість ліжок із хворими на коронавірус у Львівській області, за даними МОЗ, становить 64,7%.

"Доручення щодо розгортання мобільних госпіталів дали для всіх територій держави, тому ми розглядаємо як можливість спорткомплекси та "Арену Львів", - повідомив Чемерис.

Він додав, що влада розглядає варіант залучення студентів-медиків та інтернів до роботи з хворими на COVID-19, якщо ситуація з пандемією в області погіршиться.

Зазначимо, що на початку листопада у МОЗ заявляли, що мобільні госпіталі для лікування хворих на COVID-19 планують розгортати у Києві, зокрема на території Палацу спорту, Одесі та Дніпрі. Їх будуть відкривати лише у випадку, якщо всі ліжкомісця в медзакладах, призначені для коронавірусних хворих, будуть заповнені.

Головний санлікар Віктор Ляшко уточнив, що тимчасові госпіталі мають розгортати лише в пристосованих приміщеннях з опаленням, вентиляцією та необхідними санітарно-технічними умовами.

Нагадаємо, що станом на 10 листопада на Львівщині підтвердили 34 304 випадки зараження коронавірусом. 995 хворих померли, 21 679 – одужали.

Як повідомляв УНІАН, за даними МОЗ, за минулу добу в Україні було зафіксовано 10 179 нових випадків коронавірусної хвороби. Загалом за весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 479 197 осіб; померли 8 тис. 759; одужали – 214 657 осіб.

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу