COVID-19 у Львові: в місті розгорнуть додаткові 700 ліжок, Садовий заговорив про локдаун (відео)

На облаштування додаткових ліжок вже виділили 18 мільйонів гривень.

Через стрімке зростання захворюваності Львів опинився на межі «червоної зони».

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Нині там фіксують найвищі показники з інфікування коронавірусом за весь час пандемії. За словами кореспондентки, мер міста Андрій Садовий не виключає повного локдауну.

Читайте такожАнтирекорд за смертністю: від коронавірусу в Україні за добу померли 289 людей (відео)

«У сьогоднішній ситуації ми стоїмо перед питанням взагалі закривати місто, вводити повний локдаун. Закривати кафе, ресторани… все закривати, якщо динаміка не буде сповільнюватися», – заявив Садовий на брифінгу.

Поки що в місті мінімальні обмеження. Учні 5-11 класів на дистанційному навчанні. Вулицями Львова їздять автомобілі з гучномовцями, які попереджають про третю хвилю COVID-19 і нагадують про обмежувальні заходи.

Місто готується до найгіршого сценарію. Планують розгорнути додатково 700 ліжок з киснем, ще понад 5 поліклінік перепрофілюють під денні стаціонари.

На облаштування додаткових ліжок вже виділили 18 мільйонів гривень.

В області дві профільні лікарні вже повністю заповнені на 90%, інші медзаклади – на 60%. Якщо темпи захворювання будуть такі ж стрімкі, як зараз, то ліжок вистачить приблизно на 2 тижні, зауважує журналістка.

Напередодні депутати Львівської міськради заговорили про доцільність запровадження «червоної» зони, мовляв, іншого способу зупинити такі стрімкі темпи епідемії немає.

Вас також можуть зацікавити новини