У НСЗУ розповіли, скільки заплатили за лікування одного пацієнта з коронавірусом \ фото УНІАН

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) протягом минулого року сплатила закладам за медичну допомогу пацієнтам з COVID-19 та підозрою на нього понад 19 млрд грн.

Читайте такожСтало відомо, скільки грошей отримуватимуть мобільні бригади за щеплення громадян проти коронавірусу

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив т.в.о. голови НСЗУ Андрій Віленський на брифінгу в Києві.

Відео дня

«Фахівці НСЗУ розробили Програму медичних гарантій для основних пакетів послуг і коли виникла потреба, розробили додатково чотири пакета послуг, які були спрямовані на оплату медичних послуг у зв’язку із наданням медичної допомоги пацієнтам з коронавірусною хворобою. За цими пакетами послуг у 2020 році НСЗУ сплатила понад 19 млрд грн, в тому числі понад 11 млрд грн закладам за надання стаціонарної допомоги пацієнтам з COVID-19 та понад 7 млрд грн - Центрам екстреної медичної допомоги, які транспортували пацієнтів до лікарень», - заяви він.

За словами Віленського, решту коштів отримали заклади охорони здоров'я, в яких були створені мобільні бригади, що виїжджали до людей з підозрою на COVID-19 для тестування, а також лікарні, які надавали стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19 у квітні, але не входили в перелік лікарень, визначених для госпіталізації.

Відповідно до даних НСЗУ загалом протягом квітня-грудня 2020 року було госпіталізовано понад 250 тис. пацієнтів з коронавірусною хворобою. За лікування цих пацієнтів НСЗУ виплатила понад 11 млрд грн, тобто майже 45 тис. грн в середньому на одного пацієнта.

Коронавірус в Україні

За минулу добу коронавірус в Україні виявили у 6 тис. 237 осіб. За весь час пандемії в Україні захворіли 1 млн 287 тис.141 осіб, одужали-1 млн 134 тис. 120 осіб, померли - 24 тис. 852, проведено ПЛР - тестувань-6 млн 625 тис. 529.

Новини по темі