Україна вийшла на плато з поширенням інфекції / Фото: УНІАН

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що Україна вже 20-й день знаходиться на "плато" з поширенням коронавірусу.

За його словами, кількість нових випадків на добу щоденно коливається в діапазоні від 350 до 550, розповів він в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна".

"Ми вийшли на певне плато. І зараз це плато "заколихує". Оскільки ми вже 20-й день в діапазоні 350 - 550 випадків на добу", - заявив Ляшко.

Відео дня

Він також пояснив, що у випадку повного скасування карантину 11 травня Україна може отримати спалах коронавірусу влітку і восени.

Читайте такожУ Львові під час епідемії коронавірусу інфікувалися майже півсотні медиків

"Якщо ми скасовуємо карантин 11 травня, ми влітку можемо побачити спалах тому може бути коефіцієнт сезонності. Але те, що ми побачимо восени, дасть нам те, що вдалося запобігти навесні. Тому питання поетапного виходу з карантину – це все робиться на благо українців", - заявив він.

Ляшко також зазначив, що якби Україна не вводила карантинні заходи, сьогодні в країні було зафіксовано 240 тисяч хворих на коронавірус.

"Якби ми не впроваджували карантинних заходів, то за прогнозами у нас сьогодні було 220-240 тисяч хворих коронавірусом. Далі питання летальності й питання пікових навантажень. Пікові навантаження на систему охорони здоров'я могли призвести до зростання летальності з інших хвороб, інфаркти та інсульти, коли швидка не встигала б виїжджати й транспортувати хворого", - додав він.

Як повідомляв раніше УНІАН, 11 травня Україна почне поступово виходити з карантину, запровадженого постановою Кабміну через поширення нового коронавірусу COVID-19.

Незважаючи на це, місцеві обмеження залишаються в різних регіонах.