Заповненість ліжок для хворих на COVID-19 в комунальних медзакладах Києва становить сьогодні понад 77% / фото ua.depositphotos.com

Заповненість ліжок для прийому хворих на COVID-19 в комунальних медичних закладах столиці сьогодні становить понад 77%.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожІнфекціоніст заявив про необхідність комендантської години у Києві

Відео дня

"Збільшується кількість госпіталізованих пацієнтів і хворих у тяжкому стані. Загалом у стаціонарах медзакладів столиці сьогодні лікуються 4 тис. 608 хворих на COVID-19, із них 46 дітей. Заповненість ліжок в комунальних медзакладах сьогодні – понад 77%», - сказав мер.

За його інформацією, 3 тис. 222 пацієнти наразі в стаціонарах у тяжкому стані. Кисневу підтримку отримують 3 тис. 878 людей, до апаратів штучної вентиляції легень підключено 69 хворих.

"Хочу підкреслити, що деякі комунальні медзаклади, що приймають хворих на COVID-19 киян, вже заповнені. Деякі навіть більше, ніж на 100%. Наприклад, у лікарні №3, де я вчора був, – там лікарі кажуть, що працюють на 110% від потужності. Тобто додали ще ліжка до підготовлених раніше, щоб приймати пацієнтів, яких привозить "швидка", - наголосив Кличко.

Як повідомляв УНІАН, минулої доби в Києві COVID-19 виявили у 1 тис. 417 людей, 45 хворих померли. З початку епідемії в столиці зареєстровано 170 тис. 517 підтверджених випадків захворювання, з них 3 тис. 701 – летальний.

Кличко просить надати ліжка для хворих на COVID-19 у відомчих медзакладах

Віталій Кличко вчергове закликав Кабінет міністрів, Міністерство охорони здоров’я та керівництво Академії медичних наук України надати можливість лікувати хворих на COVID-19 киян у відомчих закладах, що знаходяться на території столиці.

Мер зазначив, що останніми тижнями в місті збільшується кількість хворих, госпіталізованих пацієнтів і зросла смертність від вірусу.

"По 40-50 людей помирають щодоби. І в нас все більше хворих, які перебувають у тяжкому стані, тих, хто потребує кисневої підтримки. Заповненість столичних лікарень – 77%. Тому, виходячи з тієї ситуації, яка є, нові обмеження треба було вводити. Ситуація – критична. Якщо найближчим часом ми не зупинимо стрімке поширення хвороби, медична система столиці не витримає", - наголосив Кличко.

Він підкреслив, що столична влада робить все можливе, аби не допустити колапсу медицини, і на сьогодні розгорнула загалом приблизно 6,5 тис. ліжок для прийому хворих на COVID-19.

"Ми щотижня, де можемо, додаємо в комунальних медзакладах ліжка. Але, з такою динамікою розповзання хвороби і кількості госпіталізацій, вже дуже скоро нам їх не вистачатиме. У нас кожної доби, – якщо рахувати і хворих з підтвердженим діагнозом, і хворих з підозрою на вірус та з пневмонією, – понад 600-700 госпіталізованих", - підкреслив Кличко.

Він зазначив, що днями хворих нарешті розпочали приймати три лікарні "Укрзалізниці".

"А ще понад 10 тис. ліжок є в інших відомчих лікарнях та закладах Академії медичних наук України. В академії нам зараз обіцяють 500 ліжок. Надали поки майже 100. Але ж цього замало … Тому я ще раз звертаюся і вимагаю від уряду, від МОЗ та керівництва Національної академії медичних наук: не нехтуйте киянами, надайте доступ до лікування хворих на COVID-19 киян у відомчих закладах, що знаходяться в столиці. Інакше це виглядає, як свідоме ігнорування ситуації, ігнорування здоров'я і життя людей", - заявив Кличко.

Коронавірус у Києві: що відомо