Лікар закликала громадян дотримуватися всіх необхідних протиепідемічних правил / REUTERS

Лікар-інфекціоніст, доктор медичних наук, професор, заслужений лікар України Ольга Голубовська заявила, що Україна входить у найважчий епідсезон в умовах пандемії COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила на онлайн-брифінгу.

Вона зазначила, що сьогодні спостерігається природне зростання захворюваності на COVID-19, яке було прогнозоване.

Відео дня

"Цей (епідемічний - УНІАН) сезон, в який ми входимо, напевно, буде найважчим з моменту виникнення цієї проблеми", - додала Голубовська.

"Природно, оскільки зростає загальна кількість хворих. Ми з вами прекрасно розуміємо, що дані офіційної статистики в інфекційній патології завжди відстають від реального поширення захворювання, тому що є деякі хворі люди з коронавірусною інфекцією, у яких негативний результат ПЛР. Це відбувається в усьому світі. Через кілька років ми дізнаємося оціночні дані про поширення цієї інфекції", - додала вона.

Лікар-інфекціоніст зазначила, що таке зростання хворих на COVID-19 викликає навантаження на систему охорони здоров'я, перш за все за рахунок того, що зростає кількість важких хворих.

"На жаль, персоналу не вистачає, як його не вистачає в усьому світі. Персонал теж хворіє на різні хвороби. Сьогодні в системі охорони здоров'я всім дуже важко. Важко вже давно, але зараз ми входимо в дуже непростий сезон", - зазначила вона.

Читайте такожCOVID-19 не має нічого спільного з грипом - Голубовська

Голубовська закликала громадян дотримуватися всі необхідних протиепідемічних правил.

"У нас нічого не змінилось з доби Середньовіччя, коли йдеться про протидію такого захворювання, проти якого немає засобів специфічної профілактики і лікування. У нас залишається одне - мінімізувати ризики зараження шляхом роз'єднання можливих осередків інфекції", - додала лікар-інфекціоніст.

За її словами, оскільки Україна перебуває в осередку інтенсивної передачі інфекції, всі громадяни мають сприймати себе, як потенційно інфікованих, і відповідним чином поводитися з оточуючими, особливо потрапляючи в місця великого скупчення людей.

Коронавірус в Україні та світі: новини