Підготовка до виходу з карантину почнеться на цьому тижні / УНІАН

Обмежувальні заходи для протидії СOVID-19 діятимуть в Україні до 11 травня, однак процес підготовки до виходу з карантину почнеться на цьому тижні.

Як повідомляє прес-служба Офісу глави держави, про це Зеленський заявив на щоденній селекторній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу.

За його словами, Кабінет міністрів готує рішення, яке допоможе підприємцям і споживачам підготуватися до безпечного виходу з карантину.

Відео дня

Читайте такожКарантин в Україні: Кабмін планує скасувати частину обмежень з 11 травня

«Ми маємо тримати обмежувальні заходи до 11 травня, як і обіцяли, адже здоров’я людей – найважливіше. Стабільна ситуація з поширенням COVID-19 та відсутність критичної кількості хворих у нас тільки завдяки вчасним карантинним заходам. Але оскільки бізнесу треба підготуватися до виходу з карантину: закупити товар, провести дезінфекцію, попередити людей – ми всією країною готуватимемося для цього вже на поточному тижні», – зауважив президент.

Як повідомляв УНІАН, уряд запровадив в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше його було продовжено до 24 квітня, а потім - до 11 травня.