Ілюстрація REUTERS

Асоціація індустрії гостинності України (АІГУ) у співпраці з Українською Асоціацією медичного туризму розробила пропозиції щодо умов безпечної роботи засобів розміщення під час пандемії COVID-19.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив глава АІГУ Олександр Лієв.

Читайте також"Як було колись - не буде точно": голова МЗС прокоментував відновлення авіасполученняВін уточнив, що рекомендації розроблені з урахуванням практичного досвіду членів асоціації, які є власниками готелів, пансіонатів, здравниць, туристичних баз та клінічних санаторіїв.

Відео дня

«Також, були враховані вимоги Міністерства охорони здоров’я України, Головного санітарного лікаря України та нормативні акти КМУ щодо протидії поширенню коронавірусної хвороби COVID-19. Крім того, ми намагалися врахувати досвід і кращі практики країн, які вважають туристичну галузь пріоритетом розвитку». – зазначив він.

Асоціація звернулася до Державного агентства з розвитку туризму з проханням врахувати розроблені рекомендації в їхній роботі.

Директор Держагентства Мар’яна Олеськів підкреслила, що роботу засобів розміщення необхідно запустити вже на першому етапі виходу з карантину.

«Вважаю, що це базові вимоги, згідно з якими повинні працювати заклади розміщення та можуть почати таку роботу з 12 травня. Сьогодні безпека подорожі буде одним з основних чинників, тому міста і профільні асоціації розробляють рекомендації для своїх членів», – зазначила вона.

За її словами, над документами працюють VISIT Ukraine, Асоціація індустрії гостинності, а також Спiльнота гостинності.

Раніше УНІАН повідомляв, що в Україні після 11 травня пом’якшать деякі карантинні обмеження.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.