REUTERS

У місті Подільськ Одеської області, до якого через поширення коронавірусу обмежено в'їзд, від COVID-19 померла 60-річна жінка, яка важила 180 кг.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу повідомила тимчасово виконуюча обов'язки директора департаменту охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації Наталія Одарій-Захарьєва.

За її словами, вчора померла жінка, яка була хвора ще з 23 квітня. Спочатку вона лікувалася амбулаторно під наглядом сімейного лікаря. До інфекційного відділення Подільської міської лікарні була доставлена 30 квітня з діагнозом двостороння пневмонія.

Відео дня

Як зазначила керівник департаменту, у 60-річної жінки було ожиріння 4-й стадії - вага становила 180 кг. Вона страждала хронічними захворюваннями - ішемічна хвороба серця, атеросклероз, гостра серцева недостатність, тромбофлебіт ніг тощо. У жінки був сильно виражений набряк ніг, задуха. Вона перебувала в адекватному стані, але вранці 7 травня сталася зупинка серця.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 8 травня

«Потрібно розуміти, що пацієнтка запустила себе ще до зараження ...», - сказала Одарій-Захарьєва.

Такому чином, це п'ята смерть від коронавірусу в регіоні і третя - в Подільську.

Як повідомив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров, загалом в Одеському регіоні, станом на 8 травня, зафіксовано 583 випадки COVID-19, серед них - 50 дітей і 123 медика, з яких 83 - в Подільську.

«83 медика - це 70% від усіх захворілих медпрацівників регіону», - підкреслив Гончаров.

За його словами, інфекція в регіоні поширилася на 25 адміністративних територіях. Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 40 сімейних вогнищ, в яких хворіють 93 людини (16% від загального числа).

Також зафіксовано спалахи інфікування в організованих колективах, в основному, в Подільську. Зокрема, в мерії, локомотивному депо, на підприємстві «Укртраснафта». Всього у Подільську - 264 хворих, в Одесі - 96, в Біляївському районі області - 69 тощо.

Як повідомляв УНІАН, у квітні в місто Подільськ Одеської області, в якому проживають близько 40 тис. осіб, обмежили в'їзд через спалах COVID-19. У ньому зафіксовано найбільший в регіоні осередок хвороби. У цьому місті від коронавірусу померли сімейний лікар і місцева жителька.

Читайте також: