Більше двох місяців Україна перебуває на карантині / УНІАН

Запровадження в Україні карантинних заходів дало свої результати, вважає президент Українського медичного клубу Іван Сорока.

Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами експерта, сьогодні багато що залежить від рівня тестування на коронавірус.

Відео дня

"Чим більше тестів, тим більше ми будемо виявляти хворих. На цей час медична система впоралася зі спалахом вірусу, і не всі ліжка в реанімації зайняті. Це говорить про те, що карантин спрацював. Але тепер ми повинні динамічно працювати, збільшувати для людей можливість вийти на роботу, при цьому серйозно вкладатися в протиепідемічні заходи", - пояснив він.

Читайте такожЛікар Комаровський пояснив, чи рятують рукавички від коронавірусу (відео)

Іван Сорока вважає, що на цей час в Україні категорично не вистачає лабораторій для тестування на коронавірус. Також він запропонував облаштовувати лікарні-трансформери, які можна перепрофілювати в залежності від потреби.

"Сьогодні є інфекційне захворювання - потрібно збільшити кількість відповідних лікарень. Завтра піднялася народжуваність - потрібні пологові відділення", - сказав він.

Дотримання протиепідемічних заходів Сорока назвав больовою точкою української медицини.

"30% хворих - медики. Це означає, що немає навчання, люди не вміють працювати із засобами. Не підготовлені стаціонари, вони старі, вони вимагають чистих приміщень, нових систем вентиляції. Не вистачає засобів індивідуального захисту", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні у МОЗ озвучили перелік епідемічних показників для пом’якшення карантину.

Читайте також: