Ілюстрація / REUTERS

Світ продовжує боротьбу з пандемією коронавірусу, яка, за останніми даними, зачепила понад три мільйони людей. В Україні число інфікованих поки, на жаль, щодня зростає. Про те, що відбувається в країні та за її межами у зв'язку з поширенням захворювання - читайте нижче.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок, 2 травня, в Україні 11 411 випадків інфікування коронавірусом, у світі ця цифра перевищує 3,3 мільйона осіб. При цьому видужати вдалось уже 1 053 344. 

Україна обігнала Південну Корею за кількість інфікованих: 10 861 проти 10 780.

Відео дня

Коронавірус в Україні - останні дані МОЗ

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 2 травня в Україні 11 411 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 279 летальних, 1 498 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 550 нових випадків.

Дані щодо COVID-19 у Києві

За добу у Києві кількість інфікованих коронавірусом зросла ще на 41 людину, серед них – 5 медиків. У столиці наразі спостерігається зменшення кількості інфікованих коронавірусом та вже декілька днів підряд не фіксується жодних смертей.

Карантин у Києві та Україні

Скандал навколо пом'якшення карантину у Черкасах отримав своє продовження. В Офісі президента спершу заявили, що дії мера міста отримають юридичну оцінку, а заступник керівника ОП Андрій Трофімов назвав таке рішення "піаром" чиновника

Водночас у МОЗ закликали українців ввімкнути "тумблер терпіння", щоб вийти з карантину вчасно.

Коронавірус у ЗСУ

Станом на 2 травня у Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19 захворіли 45 осіб.

Зокрема, за минулу добу зареєстровано один новий випадок захворювання на COVID-19 - хворий військовослужбовець з Харківської області лікується вдома під наглядом медичної служби. Стан його здоров’я задовільний, симптомів захворювання немає.

Коронавірус в Україні та світі: важливі новини

Читайте також: