Україна на карантині / фото УНІАН

Світ продовжує боротьбу з пандемією коронавірусу, яка, за останніми даними, торкнулася майже трьох мільйонів осіб - до саме цієї цифри наближається кількість хворих. В Україні число інфікованих поки, на жаль, щодня зростає. Про те, що відбувається в країні та за її межами у зв'язку з поширенням захворювання - читайте нижче.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок понеділка загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі перевищує 206 тисяч осіб. При цьому, видужати вже вдалося понад 865 тисячам хворих.

Найбільше в світі смертей зафіксовано в США - 54 881 осіб, Італії - 26 644 людини, в Іспанії - 23 190, Франції - 22 890 і Великобританії - 20 794. У Китаї загалом - 4637 померлих.

Відео дня

Коронавірус в Україні - останні дані МОЗ

В Україні станом на ранок 27 квітня зафіксовано 9009 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 220 летальних, 864 пацієнти видужали.

Таким чином, за минулу добу загальне число інфікованих у країні збільшилося на 392 - саме у стількох українців 26 квітня підтвердили COVID-19.

"Лідерами" за кількістю хворих залишаються Чернівецька область та Київ.

Смертність та пік епідемії коронавірусу в Україні 

В Україні, за даними МОЗу, рівень смертності від COVID-19 становить трохи більш як 2% від усіх інфікованих.

Сплеск захворюваності на коронавірус очікується на початку травня.

Ослаблення карантину

З 27 квітня відразу кілька країн поступово послаблюють карантинні заходи, запроваджені для населення та бізнесу через пандемію COVID-19. Одними з перших на шляху до виходу з локдауну рухаються деякі країни Євросоюзу - Чехія, Австрія, Литва, Швейцарія тощо.

Подекуди ці послаблення не будуть значними, але в деяких країнах їх можуть відчути значне число жителів. Наприклад, у Литві відкриються музеї, бібліотеки, вуличні кафе, перукарні та косметичні салони, а в Нідерландах - дитячі садки і початкові класи в школах.

Карантин в Україні: план виходу

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що план із п'яти етапів виходу з карантину можуть скоротити, якщо в Україні кількість нових заражень почне різко знижуватися.

"Якщо у нас буде стрімке зниження хворих, ми зможемо з першого етапу перейти на третій чи на четвертий етап", - сказав Ляшко.

Раніше план виходу з карантину, включає п'ять етапів, опублікував прем'єр Денис Шмигаль.

Етапи виходу з карантину / фото Денис Шмигаль, Telegram

Відновлення роботи ринків: коли та за яких умов

Президент України Володимир Зеленський заявив, що за умови дотримання всіх правил безпеки продовольчі ринки зможуть відновити роботу в п’ятницю, 1 травня.

Дані щодо COVID-19 у Києві

Кількість киян, у яких лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, за добу збільшилася на 32 людини, двоє з них - медики. Один випадок за минулу добу був летальний. 

Всього у столиці від коронавірусу померли 23 людини. Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 станом на сьогодні вже 1 220.

Коронавірус у Лаврі

Напередодні з'явилася інформація, що в Києво-Печерській лаврі, яка знаходиться під контролем Української православної церкви Московського патріархату, заразилися коронавірусом всі священики.

Про це російському виданню РБК повідомив голова інформаційно-просвітницького управління УПЦ МП митрополит Климент.

Пізніше Климент спростував свої ж слова, заявивши, що російське ЗМІ його неправильно процитувало. Насправді ж, стверджує він, майже всі, хто хворів у Лаврі, вже одужали, а в лікарнях залишаються "3-4 людини".

Коронавірус в Україні та світі: важливі новини

Читайте також: