Ілюстрація / REUTERS

Світ продовжує боротьбу з пандемією коронавірусу. В Україні число інфікованих продовжує щодня зростати. Про те, що відбувається в країні та за її межами у зв'язку з поширенням захворювання - читайте нижче.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок вівторка, 5 травня, загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі перевищує 251 тисячу осіб. При цьому, вилікувалися від недуги 1 162 538 пацієнтів.

Кількість випадків зараження коронавірусною інфекцією зросла до 3 581 469 осіб.

Відео дня

У трійку найбільш уражених пандемією коронавірусу країн входять США (1 180 288 випадків), Іспанія (218 011) та Італія (211 938).

Коронавірус в Україні - останні дані МОЗ

В Україні станом на ранок 5 травня зафіксовано12697 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 316 летальних, 1875 пацієнтів одужало.

Таким чином, за добу зафіксовано 366 нових випадків коронавірусу - саме у стількох українців 4 травня підтвердили COVID-19.

"Лідерами" за кількістю хворих залишаються Чернівецька область (1948 випадків) та місто Київ (1583 випадки).

Станом на ранок 5 травня 2020 року до ЦГЗ надійшло 1041 повідомлення про підозру на COVID-19.

Пом'якшення карантину в Україні

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, чому уряд вирішив продовжити карантин до 22 травня.

За його словами, якщо скасувати всі обмеження з 11 травня, то від ускладнень коронавірусу можуть померти до 100 тисяч людей.

Ляшко додав, що в МОЗ вирішили поступово балансувати між відновленням економіки та протиепідеміологічними заходами, враховуючи спроможність української системи охорони здоров’я справлятися з кількістю хворих на COVID-19.

У Міністерстві охорони здоров'я розробили правила відвідування парків, скверів, перукарень та магазинів.

Навчальний рік у школах

У міністерстві освіти повідомили, що попри деяке ослаблення карантину з 11 травня, для закладів освіти все залишиться незмінним. І опублікували календар навчання.

Зокрема, навчальний рік у школах по всій країні завершиться дистанційно.

Також у МОН рекомендують утриматися від проведення масових заходів, зокрема - останніх дзвоників та випускних вечорів.

День Києва 2020

Цього року в столиці не будуть проводити масові заходи на День Києва, 31 травня у зв'язку з епідемією коронавірусу. І навіть якщо карантин до кінця травня скасують, часу на підготовку не залишиться.

Святкові заходи можуть пройти в онлайн-форматі.

Коронавірус в Україні та світі: важливі новини

Читайте також: