Ілюстрація / REUTERS

У світі триває боротьба з пандемією коронавірусу. В Україні число інфікованих продовжує зростати щодня. Про те, що відбувається в країні та за її межами у зв'язку з поширенням захворювання - читайте нижче.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок середи, 6 травня, загальна кількість померлих від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі перевищує 257 тисяч осіб. При цьому, кількість людей, які вилікувалися від COVID-19, наближається до 1,2 мільйона. 

Усього від початку пандемії зафіксовано 3 662 691 випадок захворювання на COVID-19. Понад 90 тисяч медичних працівників інфіковані.

Відео дня

Очолюють трійку найбільш уражених пандемією коронавірусу країн США – там виявлено 1 204 351 інфікованого. На другому місці перебуває Іспанія (219 329), на третьому - Італія (213 013).

У ВООЗ переконані, що ризик повернення жорсткого карантину є – у випадку необережного послаблення урядами карантину.

Коронавірус в Україні - останні дані МОЗ

В Україні станом на ранок 6 травня зафіксовано13184 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, із них 327 летальних, 2097 пацієнтів одужали. Таким чином, за добу зафіксовано 487 нових випадків коронавірусу - саме у стількох українців 5 травня підтвердили COVID-19.

Станом на ранок 6 травня понад 2 551 медичний працівник інфікований, 14 з них підключені до апаратів штучної вентиляції легень (ШВЛ). Найчастіше серед дітей інфікуються діти віком від 10 до 14 років.

Своєю чергою, в МОЗ зазначили, що пік захворюваності на коронавірус в Україні був 17 квітня. Крім того, фахівці переконані, що до кінця червня стане зрозуміло, на коли можна прогнозувати завершення епідемії.

Коронавірус у Києві

Кількість киян, у яких за минулу добу лабораторно підтвердили захворювання на коронавірус, збільшилася ще на 68 людей. Троє з них – медики; 17 нових випадків виявлено у Києво-Печерській Лаврі.

Послаблення карантину в Україні та Києві

Вже після 11 травня в Україні послаблюватимуть окремі карантинні обмеження. У зв'язку з цим в Україні розробили рекомендації для роботи готелів під час пандемії COVID-19, а для роботи музеїв визначили умови.

Найпроблемнішим для уряду став запуск громадського транспорту. Аби уникнути колапсу на дорогах і довгих черг на зупинках, уряд збирається збільшити кількість маршруток, трамваїв і тролейбусів уже з наступного тижня.

На тлі розмов про карантинну відлигу Раді пропонують працювати у звичайному режимі з 18 травня. 

А ось навчальні заклади можуть не відкритися до 1 вересня. Принаймні у цьому переконаний санлікар Віктор Ляшко. За його словами, на період ЗНО відкриють лише окремі заклади.

Коронавірус в Китаї

У провінції Хубей, яка стала епіцентром поширення коронавірусу в Китаї, відновлюють навчальний процес у школах. Зокрема, вперше від початку пандемії відновили навчання школи у місті Ухань.

Зазначимо, що за минулу добу материковий Китай зафіксував два нових випадки зараження коронавірусною інфекцією. Хворі нещодавно прибули з-за кордону.

Тим часом, американська компанія Disney Parks, Experiences and Products має намір відновити роботу шанхайського тематичного парку Діснейленд після того, як Китай зумів подолати пік епідемії коронавірусу.

Коронавірус і туризм

Низка європейських країн вже в поточному місяці планують поступове відновлення авіасполучення - почнуть з внутрішніх рейсів. Зокрема, мова йде про Австрію, Чехію, Грецію, Німеччину, Латвію та Польщу.

Утім, процедура авіаперевезень зміниться. Зокрема, планується зменшити взаємодію пасажирів і персоналу. Через посилені заходи безпеки, такі, як тримання дистанції, вимірювання температури, дезінфекція, подовжиться час проходження контролю, тож, імовірно, пасажирам доведеться приїжджати мінімум за чотири години до рейсу. Зміниться все і в салоні літака.

Про те, що галузь авіаперевезень вже не буде такою, як колись, каже і голова МЗС України Дмитро Кулеба. За його словами, влітку в Україні може відновитися внутрішнє авіасполучення, а міжнародне залежить не тільки від нас.

Тим часом, третій за величиною у світі круїзний оператор Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, висловив сумнів з приводу здатності продовжувати свій бізнес у зв'язку з впливом пандемії коронавірусу.

Коронавірус в Україні та світі: важливі новини

Читайте також: