Маски можна не носити на вулиці, але в приміщені - обов'язково / Фото УНІАН

Медичні маски на вулиці вже можна не носити. Одягати засоби індивідуального захисту потрібно, заходячи усередину приміщень, де є масове скупчення людей.

Про це заявив головний санітарний лікар в ефірі "Право на владу" 18 червня. 

Читайте такожПолковник медичної служби ЗСУ Іван Гайда помер від коронавірусу

Відео дня

"Коли ми запроваджували карантин, ми говорили, що маски повинні носити всі, хто заходить у громадські приміщення. Який шквал критики від великої кількості експертів було вилито на МОЗ. За два місяці ВООЗ підтверджує цей факт і каже, що в умовах пандемії маску повинні одягати всі, оскільки можуть вважатися потенційно інфікованими. Ми не говоримо про носіння масок на вулиці. Так, на вулиці ми сьогодні можемо ходити без маски. Заходячи до громадської будівлі, ми повинні одягати маску на обличчя, яка прикриває органи дихання", - висловився Віктор Ляшко.

Також заступник міністра охорони здоров'я додав, що він рекомендує українцям часто мити руки руки і обробляти їх антисептиком. Оскільки ефект буде такий же. За його словами, рукавички одягати не потрібно.

Як повідомляв раніше УНІАН, Міністерство охорони здоров’я планує повернути жорсткий карантин з 22 червня в областях із найгіршими показниками захворюваності на COVID-19.