У МОЗ наголошують: люди переплутали пом’якшення карантину з його скасуванням / фото УНІАН

В Україні збільшується кількість нових випадків COVID-19 через те, що люди переплутали пом’якшення карантину з його скасуванням.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов сьогодні під час онлайн-брифінгу.

«Протягом 5 днів ми бачимо, що кількість підтверджених захворювань на рівні більше 650, один день було – 753 випадків захворювання. Ми ставимо рекорди із захворюваності. Я думаю, що нам просто варто подивитись на вулицю, на численні відео, які є в Інтернеті, в соціальних мережах, що у нас відбувається, в тому числі, в клубах, в інших місцях», - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожЗбільшення кількості громадського транспорту знижує ризики інфікування коронавірусом - Степанов

За словами Степанова, люди вже відчули «повне скасування карантину», а тому саме в цьому МОЗ вбачає причину збільшення випадків захворюваності на COVID-19.

«У нас зростає кількість госпіталізованих осіб, кількість людей, в яких є пневмонія – все це прямий наслідок того, щоб люди переплутали пом’якшення карантину з його скасуванням. Це все відбувається в голові громадян», - сказав він.

В той же час міністр закликав українців дотримуватись рекомендацій МОЗ, тому що ризик інфікування максимально знижується у разі дотримання маскового режиму, соціальної дистанції та використання антисептиків.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на ранок 15 червня зареєстровано 31 тис. 810 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 901 летальних, 14 тис. 253 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 656 нових випадків захворювання.