У МОЗ запевняють, що медична система України готова до третьої хвилі епідемії коронавірусу

За словами міністра, збити цю хвилю вдасться за допомогою вакцинації громадян.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив, що медична система України готова до третьої хвилі епідемії COVID-19.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

"Останній локдаун, адаптивний карантин, активне зонування регіонів та зимові канікули дали змогу нам реалізувати дів мети - зменшити згубний вплив (коронавірусу - УНІАН) на соціально-економічні зв’язки в Україні та підготувати медичну систему до надскладної задачі з тотальної вакцинації людей. Не секрет, що світ стоїть на порозі третьої хвилі коронавірусу, наша медична система готова до неї, але висоту хвилі ми можемо злагодити", - заявив Степанов.

Читайте такожМОЗ планує до кінця року охопити 80% населення України щепленнями від COVID-19 – Ляшко

За словами міністра, збити цю хвилю вдасться за допомогою вакцинації громадян.

"МОЗ забезпечило українців якісною, дієвою вакциною, виробника зі світовим ім’ям - це AstraZeneca, яка виготовляється під назвою CoviShield, є британською-шведською розробкою спільно з представниками Оксфордського університету. Вакцина сертифікована в країнах ЄС, застосовується в багатьох країнах світу, кваліфікована ВООЗ, рекомендована для використання - це стосується вакцини, яка привезена в Україну - CoviShield", - підкреслив Степанов.

Вакцинація від коронавірусу в Україні: деталі

  • 22 лютого МОЗ зареєструвало вакцину від COVID-19, яку розробили компанії Oxford і AstraZeneca (торговельна назва CoviShield). Її для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я. Також дозвіл на її використання надали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.
  • 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield, вироблена в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.
  • 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація медичних працівників.
  • МОЗ внесло зміни в національний план вакцинації, щоб публічні особи могли зробити щеплення від COVID-19 поза чергою для популяризації вакцинальної кампанії.
  • 1 березня у Києві щеплення від коронавірусу вакциною CoviShield зробили міністру охорони здоров’я Максиму Степанову.
  • 2 березня, Зеленському на Донбасі зробили щеплення від COVID-19 вакциною CoviShield.