Ілюстрація REUTERS

У світі продовжується боротьба з пандемією коронавірусу. З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції в низці країн продовжують діяти суворі карантинні обмеження.

Коронавірус у світі - статистика

Станом на ранок 24 травня у світі зафіксовано більш як 5,3 мільйона випадків зараження коронавірусом. За добу, зокрема, підтвердилося майже 100 тисяч нових епізодів інфікування.

Від початку пандемії від COVID-19 померло понад 342 тисячі людей. Водночас, одужали від коронавірусної хвороби більш ніж 2,1 мільйона пацієнтів.

Відео дня

Коронавірус в Україні: актуальні цифри

В Україні наразі підтверджено 20 986 випадків зараження коронавірусом. Всього від початку пандемії внаслідок ускладнень, викликаних хворобою COVID-19, померло 617 людей. Водночас 7 108 пацієнтів одужали.

За минулу добу в Україні зафіксовано 406 нові випадки зараження та 12 смертей від коронавірусної хвороби.

Дані щодо COVID-19 у Києві

На сьогодні у столиці зафіксовано вже 2 623 підтверджені випадки захворювання на COVID-19. Усього від коронавірусу померло 59 людей.

Минулої доби, зокрема, коронавірусну інфекцію виявлено у 54 киянин, одна людина померла.

Карантин в Україні

У Міністерстві охорони здоров’я вважають, що навіть після завершення карантину українцям доведеться використовувати засоби індивідуального захисту й дотримуватися соціальної дистанції.

Водночас у Міністерстві пояснили, чому наразі не можна дозволити відкривати фуд-корти і розважальні зони в торгово-розважальних центрах.

Тим часом під Київським зоопарком попри карантин виникла величезна черга.

Стосовно того, коли запрацює метрополітен у Дніпрі, 25 травня вирішить регіональна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Ситуація з коронавірусом у ЗСУ та на фронті

В українській армії підтвердилося ще 14 випадків інфікування коронавірусом. На сьогодні у лавах ЗСУ на COVID-19 хворіють 62 особи.

Коронавірус на окупованих територіях

В анексованому Криму, згідно з офіційними даними, зафіксовано 495 підтверджених випадків захворювання на COVID-19, 11 осіб померли. За минулу добу, зокрема, зафіксували 15 нових інфікованих коронавірусом.

Водночас Кримська правозахисна група вважає, що окупанти занижують дані щодо кількості випадків інфікування коронавірусом.

Коронавірус у світі й Україні: що важливо знати 24 травня 2020

Китай згоден на міжнародне розслідування щодо пандемії коронавірусу

Польща послабила карантин і відкрила кордони: кого пускатимуть

Новий антирекорд: у Росії за добу зафіксовано 153 смерті від коронавірусу

У Британії за добу від коронавірусу померли 282 особи

Кількість хворих на коронавірус у Чернівецькій області перевищила три тисячі осіб

На Запоріжжі інфікована коронавірусом у Росії жінка заразила декількох осіб

На Закарпатті село закрили на карантин через спалах коронавірусу

Читайте також: