На Кіровоградщині заразилися 153 медики / Фото: УНІАН

У Кіровоградської області позитивний результат тесту на COVID-19 виявили у 153 медиків.

З них 60 осіб одужали, а двоє померли. Про це повідомляє прес-служба Кіровоградської обласної державної адміністрації.

Також відомо, що найбільшу кількість хворих зафіксували в приватній клініці Кропивницького - 50 осіб, тобто 20% від загальної кількості працівників. Частина з них працювала за сумісництвом в інших обласних медзакладах.

Відео дня

"Ця приватна клініка не входить до переліку госпітальних баз, які були визначені для прийому хворих коронавірусом. Після спалаху захворювання там була проведена перевірка. Щоб мінімізувати подальші ризики поширення COVID-19, минулого тижня підписав розпорядження про рекомендації заборонити подальшу госпіталізацію пацієнтів у цьому закладі", – зазначив голова ОДА Андрій Балонь.

Читайте такожThe Guardian: Східна Європа постраждала від коронавірусу менше, ніж Західна, чому?

У госпітальних базах працювали лише 42 з усіх інфікованих медиків (30 - у Центральній міській лікарні Кропивницького і 12 - в обласній лікарні). Крім того, відомо, що серед загальної кількості хворих медпрацівників: 58 – медсестер, 42 – лікаря, 37 – санітарів, 16 – інших спеціалістів.

Щодо перебігу хвороби, 64 медики, почуваються задовільно і перебувають на лікуванні вдома, а 26 знаходяться на госпіталізації в стані середньої тяжкості. За всіма випадками проводиться епідеміологічне розслідування.

Відзначається також, що станом на 5 травня в Кіровоградській області лабораторним методом в цілому підтверджено 401 випадок захворювання коронавірусом. У тому числі 154 хворих вже одужали, а 19 померли від ускладнень.

Як повідомляв раніше УНІАН, станом на 9:00 5 травня в Україні зафіксовано 12 697 випадків захворювання COVID-19. З усіх виявлених випадків 316 (+13 протягом доби) - летальні, ще 1875 (+256 протягом доби) людей одужали.

Читайте також: