Ілюстрація / REUTERS

Головний державний санітарний лікар Міністерства оборони України Сергій Моргун заявив, що у разі масового надходження хворих військовослужбовців визначено обсерваційні зони в центрах медичної реабілітації та санітарно-курортного лікування.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-брифінгу.

Моргун зазначив, що для надання медичної допомоги інфекційним хворим у закладах охорони здоров'я в системі Міноборони визначені ліжко-місця інфекційного профілю з можливістю додаткового розгортання в терапевтичних відділеннях військово-медичних закладів.

Відео дня

Читайте такожМіноборони показало, як військові медики роблять тести на COVID-19 у лабораторії (відео)

«Санаторно-курортні заклади в системі Міністерства оборони України переведені на роботу в суворому протиепідемічному режимі. Наразі військові санаторії функціонують для проведення обсервації військовослужбовців, які перебувають та вибувають у район проведення операції Об’єднаних сил, яких залучають до виконання міжнародних місій з підтримки миру та безпеки, з обов'язковою обсервацією на 14 діб перед та після ротації з проведенням вибіркових ПЛР-досліджень на COVID-19», - сказав головний санлікар Міноборони.

«У разі масового надходження хворих військовослужбовців визначено обсерваційні зони в центрах медичної реабілітації та санітарно-курортного лікування», - наголосив він.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 19 травня в Збройних силах України на гостру респіраторну хворобу COVID-19 спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 хворіє 39 осіб. Всього за час пандемії одужали 82 особи та 2 летальних випадки.

Читайте також: