Україна хотіла заручитись допомогою китайських лікарів у боротьбі з COVID-19 / Ілюстрація REUTERS

Прем’єр міністр України Денис Шмигаль ще 21 березня доручив Посольству України в КНР опрацювати можливість направлення в Україну групи китайських лікарів задля обміну досвідом у боротьбі з COVID-19. Китайська сторона, однак, поки пропонує лише проведення телемостів.

Читайте такожПерші випадки зараження коронавірусом в Європі були ще в грудні

Про це йдеться у листі МЗС, копія якого опинилася у розпорядженні організації StateWatch.

Відео дня

Зазначається, що питання направлення китайських лікарів в Україну обговорювалось на організованій МОЗ відеоконференції 15 квітня, в якій взяли участь посол КНР Фань Сяньжун та представник МЗС України.

Востаннє питання запрошення китайських спеціалістів до України обговорювалося 21 квітня. Заступник Міністра закордонних справ Євген Єнін торкнувся цієї теми під час розмови з Послом КНР у форматі відеоконференції.

У МЗС повідомляють, що китайська сторона запевняє у передачі звернення української сторони на розгляд причетних органів КНР.

Крім того, Фань Сяньжун поінформував про започатковану за підтримки Посольства КНР в Україні практику проведення телемостів між українськими та китайськими лікарями, під час яких відбувається обговорення протоколів із лікування коронавірусу та обмін наявним досвідом боротьби з інфекцією в медичній сфері.

statewatch.org.ua

Нагадаємо, 18 квітня у Дніпрі відбувся перший в Україні унікальний телеміст з лікарями з китайського Уханя, який став епіцентром поширення смертельного коронавірусу COVID-19.

Читайте також: