Восени школярі можуть продовжити дистанційне навчання вдома / фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов не виключає, що восени більшість шкіл через сплеск захворювання COVID-19 будуть змушені перейти на дистанційне навчання.

Читайте такожУ ВООЗ попередили про мільйони жертв у разі другої хвилі коронавірусу

Про це він заявив на традиційному селекторній нараді під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

Відео дня

У зв'язку зі стрімким збільшенням числа хворих COVID-19 президент зібрав на нараду не лише членів уряду та представників правоохоронних органів, але й керівників обласних державних адміністрацій та міських голів.

Данилов заявив, що існує ймовірність того, що восени більшості українських шкіл доведеться перейти на дистанційне навчання, тому вже сьогодні повинні бути підготовлені відповідні технічні можливості.

Як повідомляв УНІАН, в Україні минулої доби було виявлено 948 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Загалом з початку пандемії в Україні зареєстровано 42 тисячі 065 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тисяча 110 летальних, 18 тисяч 701 пацієнт одужав.

Україна потрапила в список ВООЗ країн з високими темпами поширення COVID-19.

Сьогодні, 27 червня, голова МОЗ Максим Степанов заявив, що 13 регіонів України не відповідають критеріям, необхідним для ослаблення обмежень, і в цих регіонах можуть посилити карантин.