У МОЗ пообіцяли, що всі лікарі отримають допомогу \ УНИАН

Усі кошти на доплати в розмірі до 300% від заробітної плати, які уряд обіцяв медикам, які працюють з пацієнтами з коронавірусом, уже виділено в регіони.

Читайте такожПрацівникам екстреної медичної допомоги також збільшать оклади – глава МОЗ

Про це заявила заступник міністра охорони здоров'я Світлана Шаталова під час брифінгу. «Кожен медик, працює він у лікарні чи на швидкій допомозі, всі отримають цю допомогу. Для розрахунків МОЗ збирало дані з усіх обласних департаментів охорони здоров'я щодо кількості медиків, які працюють з пацієнтами з коронавірусом, і на підставі цих даних і було виділено кошти», - сказала Шаталова.

Відео дня

За її словами, медичну субвенцію, за рахунок якої можливо було здійснити доплати до зарплати безпосередньо зайнятим у ліквідації епідемії, було перераховано на місця 16 квітня.

«Додатково ми зробили наближення з останнього кварталу 2020 року на квітень у розмірі 241,8 млн грн. Я сподіваюся, що не сьогодні-завтра ці кошти надійдуть за допомогою Казначейської служби в регіони, і таким чином ми всі питання намагаємось регулювати», - зазначила заступник міністра.

Шаталова також повідомила, що лікарні ы лікарі отримуватимуть оплату послуг від Національної служби здоров'я України (НСЗУ) за чотирма пакетами послуг. Пакети послуг включають стаціонарну допомогу пацієнтам з COVID-19; екстрену медичну допомогу пацієнтам з підозрою і встановленим захворюванням COVID-19; медичну допомогу, яка надається мобільними медичними бригадами, створеними для реагування на Коронавірусну хворобу; а також стаціонарну медичну допомогу при COVID-19, яка надається окремими установами охорони здоров'я, які не включені до переліку опорних установ з боротьби з коронавірусом. Заступник міністра наголосила, що це одноразова допомога, яка буде профінансована за квітень.

«Що стосується затверджених тарифів, хочу наголосити, що в тарифи включено додаткові виплати, винагороди працівникам установ охорони здоров'я в розмірі 300% від заробітної плати відповідно до законодавства, включно із забезпеченням пацієнтів лікарськими засобами та медичними виробами. Це перший тариф, який відштовхувався від реальної потреби у фінансуванні за нашим ухваленим національним стандартом лікування», - повідомила Шаталова.

За її словами, загалом на оплату послуг НСЗУ виділено майже 15,8 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, раніше Кабінет міністрів на позачерговому засіданні затвердив доплати медикам, які борються з COVID-19, у розмірі до 300% заробітної плати.