Коронавірус новини - які лікарні Одеси повністю заповнені хворими на COVID-19 / фото УНІАН, Олександр Прилепа

Опорні лікарні Одеської області заповнені на 68% інфікованими коронавірусом.

Про це на брифінгу повідомила в. о. директора департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар'єва.

Читайте такожВ Україні лікарні в умовах епідемії COVID-19 та сезону грипу мають бути готовими до прийому насамперед дітей – РНБО

Відео дня

Майже всі місця зайняті в Арцизькій (82%), Чорноморській (86%) лікарнях. Проблема може стати критичною в Ізмаїлі (54% ліжок в Дунайській лікарні й 42% – в центральних).

Усі місця зайняті в Білгород-Дністровській та Біляївській ЦРЛ.

За словами Одарій-Захар'євої, у випадку тривалого напливу інфікованих в регіоні розгортатимуть додаткові ліжко-місця, проте не в лікарнях.

«Департамент працює над питанням подальшого збільшення ліжок. У випадку заповненості другої і третьої хвилі розглядається варіант за необхідності розгортання ліжок на території навіть не медичних закладів: стадіони, палаци й інші приміщення», – сказала вона.

Також чиновниця зауважила нестачу медичних кадрів. Жінка пояснила, що частина з них хворіють на сезонні хвороби.

Останніми тижнями в Україні темпи поширення вірусу стрімко пришвидшилися. Станом на 16 жовтня зареєстрували ще 5992 хворих, що на сьогодні є рекордом з початку пандемії.

У столиці нових інфікованих побільшало на 455 киян, 22 людини за минулу добу померли від ускладнень. Водночас медики звітують про критичну роботу лікарень. Так, опорна лікарня №6 уже заповнена інфікованими.

Всього в Україні захворіли на небезпечну недугу майже 300 тисяч громадян.

Коронавірус: новини 16 жовтня