Ілюстрація / REUTERS

В Україні тривають клінічні випробування щодо ефективності лікування COVID-19 чотирма лікарськими засобами.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Читайте такожУ МОЗ розповіли про домовленості щодо отримання Україною вакцини від коронавірусу

Відео дня

"На сьогодні в Україні зареєстровано чотири лікарських засоби, щодо яких проводяться клінічні випробування ефективності лікування при COVID-19, в тому числі і корвітин, і аміксин. Це два лікарські засоби, які використовуються в Україні при інших захворюваннях", - розповів він.

Зокрема, корвітин використовують у кардіології.

Міністр нагадав, що важкий перебіг COVID-19 часто фіксується саме при супутніх серцево-судинних захворюваннях.

"На сьогодні дослідження тривають. Є непогані результати, але ще зарано говорити про конкретні висновки. Після закінчення всіх випробувань ми відразу повідомимо, чим вони завершилися. Ми маємо велику надію, що вони будуть ефективними при лікуванні тих чи інших станів, які виникають при COVID-19", - зазначив Степанов.

Він також уточнив, що нині у світі немає жодного лікарського засобу, який би був прописаний в інструкції з лікування COVID-19.

Як повідомляв УНІАН, науковці Київського політехнічного інституту заявили, що поширення коронавірусу в Україні може бути уповільнений лише в результаті поступової появи колективного імунітету приблизно у 60–70% населення. Природний плин цього процесу може відбуватися протягом року.