Черкаська область поки не переходить на карантинні правила "червоної" зони (відео)

За словами голови ОДА, Черкащина залишається в "помаранчевій" зоні.

Черкаська область поки що не переходить на правила життя "червоної" зони.

Про у своєму Telegram-каналі повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Скічко.

За його словами, основні показники, які визначають перехід до червоної зони, - рівень завантаженість ліжкомісць і забезпеченості ліжок киснем - в області зараз на рівні близько 38% і 96% відповідно, і Черкаська область поки залишається в "помаранчевій".

"Міністерство охорони здоров'я, зваживши можливі економічні наслідки для області та міста, ухвалило рішення про те, щоб Черкащина залишилася в помаранчевій зоні. Водночас наше завдання - збільшити кількість тестувань для того, щоб зменшився коефіцієнт виявлення випадків інфікування, а також підійти зважено до рівня госпіталізації", - розповів Скічко.

Читайте такожВперше понад 18 тисяч за добу: в Україні зафіксований новий антирекорд за кількістю інфікованих COVID-19Він зазначив, що найскладніше епідеміологічна ситуація в області зараз у містах Черкаси, Умань та Сміла. Там, за словами Скічка, варто провести власні засідання комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і, можливо, запровадити необхідні додаткові обмеження, а також проконтролювати роботу громадського транспорту та дотримання обмежень для розважальних закладів найближчими вихідними.

"Попри те, що ми перебуваємо в помаранчевій зоні, буде посилений контроль і громадського транспорту, і роботи розважальних закладів, і в цілому дотримання санітарно-епідеміологічних норм", - зазначив голова ОДА.

Карантин на Черкащині

  • 22 травня Олександр Скічко повідомив про своє доручення "впровадити всі можливі превентивні заходи" в області для зменшення поширення COVID-19 та "діяти на випередження" до переведення регіону в "червону" зону.
  • 25 березня, за даними Міністерства охорони здоров'я, Черкащина опинилася у "червоній" зоні.
  • Того ж дня відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за результатами якого було рекомендовано не вводити Черкаську область до "червоної" зони.
  • За офіційними даними, за останню добу, 26 березня, на Черкащині виявили 704 нових випадки коронавірусної інфекції. З початку пандемії усього підтверджених випадків - 55 546.
  • З лабораторно підтвердженим вірусом COVID–19 лікуються зараз 5 900 людей. На стаціонарному лікуванні на ковідних ліжках перебуває 1 200 осіб, на апаратах штучної вентиляції легень - 34 пацієнти.
  • За останню добу одужали 359 черкащан. Усього - 48 911 осіб. Від коронавірусу за весь час пандемії в області померли 603 людини, за останню добу 6 підтверджених випадків.
  • У Черкаській області 23 заклади надають допомогу хворим на COVID-19. За офіційними даними станом на 26 березня, загалом у закладах розгорнуто 3 062 ліжка. З них забезпечені кисневою підтримкою 2 889 ліжок, тобто 94%. Загальна заповненість ліжок становить 39,2%.