Новини Хмельниччини - у будинку-інтернаті рекордний спалах коронавірусу: розгортають госпіталь / фото УНІАН, Олександр Прилепа

У будинку-інтернаті для людей похилого віку в Китайгороді Хмельниччини виявили одразу 43 інфікованих на коронавірус. Влада області розгорнула на території закладу госпіталь.

Про це у коментарі місцевому виданню Подолянин повідомила директор інтернату Наталія Базюк. Крім того, щодо спалаху вже відоме рішення ТЕБ і НС.

Читайте такожВідмовився від госпіталізації: що відомо про загиблого від COVID-19 топ-блогера Стужука

Відео дня

«12 працівників, у яких підтверджений COVID-19, перебувають на лікарняному вдома і на самоізоляції. У 31 підопічного із 45 діагностували коронавірус. Ще в одного взяли повторний мазок на обстеження», – сказала Базюк.

Стан хворих легкий, у деяких вірус протікає без симптомів. За словами директорки інтернату, інфіковані перебувають під контролем лікарів.

«Відповідно до розслідування, ймовірно, першою захворіла наша працівниця, згодом у неї діагностували запалення легень, однак на ПЛР-тест її ніхто не направив», – відповіла вона.

Згідно з протоколом комісії, на території будинку-інтернату було вирішено розгорнути тимчасовий шпиталь. Заклад закрили на карантин, біля входу чергуватимуть правоохоронці, щоб не допустити контакту хворих з їхніми родичами.

Останніми тижнями в Україні темпи поширення вірусу стрімко пришвидшилися. Станом на 16 жовтня зареєстрували ще 5992 хворих, що на сьогодні є рекордом з початку пандемії.

У столиці нових інфікованих побільшало на 455 киян, 22 людини за минулу добу померли від ускладнень. Водночас медики звітують про критичну роботу лікарень. Так, опорна лікарня №6 уже заповнена інфікованими.

Всього в Україні захворіли на небезпечну недугу майже 300 тисяч громадян.

Коронавірус в Україні: новини 16 жовтня