В ОП заявили, що ситуація - під контролем президента / фото УНІАН

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що рішення уряду про послаблення карантину з 11 травня не означає, що влада «заспокоїлась» і «не думає про завтрашній день».

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час онлайн-дискусії «Пандемія, реформи, війна і мир: погляд з Українського Білого Дому», що організована американським аналітичним центром Atlantic Council.

Читайте такожАдаптивний карантин в Україні будуть вводити в окремих містах чи регіонах - Шмигаль

Відео дня

«Сьогодні уряд ухвалив рішення, що з 11 травня, якщо не буде жодних змін щодо кількості захворілих, ми почнемо поступове зменшення карантину, але це в жодному разі не означає, що ми вже заспокоїлися і не думаємо про завтрашній день, тому, безумовно, ця ситуація знаходиться під особливим контролем президента, уряду, ми будемо приймати наступні рішення відповідно до тієї ситуації, яка буде складатись», - заявив він.

Єрмак відзначив, що в Україні дуже уважно слідкують за розвитком ситуації у світі щодо COVID-19. «Сьогодні тут, на щастя, Україна в кінці того списку і щодо кількості захворілих, і щодо смертей від коронавірусу», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, уряд запровадив в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня. Пізніше його було продовжено до 24 квітня, а потім - до 11 травня.

Сьогодні, 4 травня, Кабінет міністрів України продовжив карантин до 22 травня та вирішив зняти низку заборон. З 11 травня очікуються деякі послаблення карантинних обмежень.

В Україні станом на 09:00 сьогодні зареєстровано 12331 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 303 летальних, 1619 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 418 нових випадків.