КПВВ частково відновили роботу / фото facebook.com/pressjfo.news

Між контрольним пунктом в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" та пунктом пропуску бойовиків "Оленівка" перебувають люди. Їх не пропустили на підконтрольну Україні територію, бо вони не встановили додаток для самоізоляції "Дій вдома".

Про це повідомив помічник Краматорського прикордонного загону Ігор Заруднєв, пише "Громадське".

За його словами, люди, які залишились у "сірій зоні", не можуть ані перейти на підконтрольну територію, ані повернутись на окуповану.

Відео дня

"Вони не можуть встановити додаток "Дій вдома", - пояснив Заруднєв.

Читайте такожЄвген Васильєв: В "Л/ДНР" панує паніка, плутанина і хаос. Донеччани провели флеш-моб: "Україна, відкрий кордони", при тому, що з нашої сторони сполучення відкрито з 10 червня

На питання, чи не мали б цих людей помістити на обсервацію в одне зі спеціально відведених для цього місць, він відповів: "Обсервація - це питання не до нас, це питання до поліції, а у нас чітко: є додаток - проїхав. Є постанова №480 Кабінету міністрів, у ній написано, що посадова особа Державної прикордонної служби може відмовити у перетині лінії розмежування у разі, якщо в особи не встановлений цей додаток".

Він також додав, що з огляду на ситуацію в "Новотроїцькому" на сайті розмістили нагадування про те, що додаток "Дій вдома" бажано встановити завчасно, бо через слабкий зв'язок є трудності під час встановлення програми на КПВВ.

За інформацією видання "Новости Донбасса", усього в "сірій зоні" перебуває 31 людина. 

Як повідомляв УНІАН, у Червоному Хресті повідомили про погіршення гуманітарної ситуації на Донбасі через пандемію коронавірусу.