У МОЗі назвали три підстави для закриття лікарняного / фото: ua.depositphotos.com

Працівник, який одужав від COVID-19, не має обов'язково надавати негативний результат ПЛР-тестування для допуску на роботу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив на прес-брифінгу в Києві.

Читайте такожУ Києві за добу виявили майже тисячу нових інфікованих COVID-19: дані у районах

Відео дня

«Велика кількість керівників закладів чомусь не допускає людей на роботу після того, як лікар закрив їм лікарняний, вони вимагають негативного тесту ПЛР. Хочу сказати – це суперечить чинному законодавству», - заявив він.

За словами Ляшка, є три причини, щоб закрити лікарняний людині, яка одужала від COVID-19: проходить 10 днів від першого дня появи симптомів, при цьому три дні симптоми відсутні; 10 днів від отримання позитивного результату ПЛР-тесту, при цьому три дні симптоми відсутні; отримання негативного результату тесту ПЛР.

«Ці всі фактори є рівноцінними і сімейний лікар визначає, як закрити лікарняний. При закритті лікарняного не повинно бути жодного булінгу і ми можемо спокійно приймати людей, які перехворіли та пускати їх до колективу. Є рекомендації ВООЗ, є стандарт МОЗ, які свідчать, що якщо один із трьох критеріїв дотриманий – то людина не може інфікувати іншу людину», - додав головний санлікар.

Ситуація з коронавірусом в Україні: свіжа статистика