"Маска потрібна": лікарка дала поради тим, хто переніс коронавірус

Період відновлення може бути затяжним, пояснила медикиня.

Після одужання від коронавірусу людині може знадобитися певний час на відновлення. Також потрібно дотримуватись маскового режиму, аби не захворіти повторно або "підхопити" іншу інфекцію.

Читайте також"Перевірятимуть на мишах": вчений розкрив деталі щодо української вакцини від коронавірусу

Про це розповіла лікарка-епідеміологиня Алла Волоха в ефірі каналу "Україна 24".

"Це інфекційне захворювання. Якщо була легка форма, то людина досить швидко приходить у норму, але якщо середня або важка — потрібно більше часу, щоб стабілізувалися всі функції. Може бути стомлюваність, можуть не повністю працювати функції легень, серця. Це залежить і від того, в якому стані людина була до захворювання. Тому може бути затяжний період відновлення", — сказала вона.

Лікарка дала поради тим, хто переніс коронавірус.

"Якщо людина відчуває себе не дуже добре після одужання, потрібно залишатися на якийсь час вдома. Зрозуміло, що якщо є яскраво виражена стомлюваність, головний біль, ще якісь симптоми, краще не бігти на роботу. Є дані, що можуть бути повторні форми. Складно сказати, як часто це може бути. У будь-якому разі потрібно дотримуватися тих самих заходів, як і тим, хто не хворів. Масковий режим потрібен, тим більше що йде сезон гострих респіраторних інфекцій. Якщо після перенесеної коронавірусної інфекції буде потім швидко розвиватися інша респіраторна інфекція, це дуже несприятлива ситуація", — сказала вона.

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу

Ситуація з коронавірусом в Україні 

В Україні станом на ранок 23 жовтня зареєстровано 330 тис. 396 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, із них 6 тис. 164 летальних, 137 тис. 578 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 7 тис. 517 нових випадків.