Ілюстрація REUTERS

МОЗ і Міносвіти планують відкрити школи у вересні. Для цього відомства розробляють спеціальні положення, що регулюють роботу закладів з дотриманням всіх карантинних вимог.

Про це в ефірі ТСН заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Зараз ми разом з Міносвіти розробляємо правила. Я думаю, що нам потрібно десь близько тижня, щоб ми вже їх видали й оприлюднили. Принаймні такі терміни ми для себе поставили. Зараз ми говоримо про те, що наші діти 1 вересня повинні піти в школу. Звичайно, початок навчального процесу буде відрізнятися від того, що було рік тому", – сказав він.

Відео дня

Читайте такожШколи в Україні можуть запрацювати з 1 вересня у дві зміни – ЗМІ

Степанов зазначив, що правила будуть стосуватися як учнів, так і вчителів.

"Звичайно, будуть розроблені правила з урахуванням соціальної дистанції, кількості дітей, які будуть перебувати у класі. Будуть термоскрінінги при тому, як діти або працівники приходять у школу. Це базові речі, яких буде дотримано. Але ми дуже чітко все це розпишемо, як будуть навчатися наші діти та за яких умов за необхідності в умовах адаптивного карантину може бути перехід на дистанційну форму навчання – при яких ознаках та критеріях", – додав Степанов.

Як повідомляв УНІАН, 3 липня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив про можливістб дистанційного навчання в Україні восени в разі погіршення ситуації з епідемією COVID-19.