Євросоюз має намір розпочати переговори про закупівлю російської COVID-вакцини - ЗМІ

Для початку переговорів необхідне отримання запитів від чотирьох країн.

Євросоюз розглядає можливість почати переговори про закупівлю російської вакцини від коронавірусу "Супутника V".

Про це Reuters повідомило джерело, яке веде переговори з виробниками вакцин від імені ЄС.

Читайте такожУкраїна видаватиме міжнародне свідоцтво про вакцинацію проти COVID-19

Як повідомляється, ЄС розглядає можливість збільшення кількості вакцини за рахунок російської Sputnik V. Уряди ЄС розглядають можливість початку переговорів з розробниками Sputnik V, а для початку процесу будуть потрібні запити від чотирьох країн ЄС.

Угорщина і Словаччина вже купили російську вакцину, Чехія вже висловила зацікавленість, а Італія розглядає можливість використання найбільшого в країні біореактора з виробництва вакцин на заводі ReiThera недалеко від Риму для виробництва Sputnik V.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

  • 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Під час першого етапу щеплення отримують медики, які працюють з хворими COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканці та персонал будинків для людей похилого віку, військовослужбовці, які проходять службу в районі проведення ООС.
  • В Україні щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленої в Індії в Інституті сироватки крові з ліцензією. Для повної імунізації людина повинна отримати дві дози з інтервалом в 28 днів.
  • За даними МОЗ, станом на 15 березня в Україні щеплення проти коронавірусу отримали 53 тис.155 осіб, найбільше - у Донецькій області (5 тис. 044), найменше – у Чернігівській області (1 тис. 006).