Ілюстрація \ REUTERS

 В 14 регіонах України вже виплатили всі надбавки до 300% за березень лікарям за безпосередню роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Читайте такожУ деяких областях вже починаються виплати надбавок медикам за квітень – Степанов

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на нараді під головуванням президента Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню епідемії коронавірусу та подолання її наслідків, повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

Відео дня

При цьому, зазначив Степанов, на Миколаївщині не фіксували жодного хворого на COVID-19 у березні, а Чернівецька область, де поширення недуги було найбільшим, потребуватиме дофінансування. За словами міністра, інші регіони завершать виплату надбавок на початку наступного тижня.

«На Херсонщинівсі виплати завершили ще минулого тижня, серед лідерів – і Дніпропетровщина, і Львівщина. Водночас Волинь, Луганщина, Рівненщина та деякі інші області ще й досі застрягли в бюрократичній тяганині. А треба починати вже виплати за квітень», – наголосив президент Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що нині лікарні укладають угоди з Національною службою здоров'я України для виплати надбавок за роботу з пацієнтами з коронавірусною інфекцією COVID-19 за квітень, і пообіцяв зробити все можливе для пришвидшення процесу.

На нараді наголошувалось, що станом на сьогодні в Україні встановлено два рекорди – за кількістю тих, хто захворів на COVID-19, і тих, хто одужав: 528 та 433 людини відповідно.