У Дніпрі з 25 березня посилюють карантин / фото УНІАН

Дніпровська комісія з надзвичайних ситуацій у 25 березня вводить суворі карантинні обмеження у Дніпрі через ситуацію з коронавірусом.

Про це повідомив мер міста Борис Філатов в Facebook.

"Міська комісія з надзвичайних ситуацій вводить суворі карантинні обмеження з четверга з 00-00 годин. Відповідне рішення буде опубліковано найближчим часом", - написав він.

При цьому він зазначив, що Дніпро поки ще не в потрапило у "червону" зону карантину. Мер підкреслив, що коронавірус став занадто агресивним, важкі хворі "помолодшали", в місті фіксується багато смертей.

Які карантинні обмеження запровадять у Дніпрі

Згідно з рішенням Дніпровської спеціальної комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня, з 24 березня по 13 квітня у місті заборонено проведення масових заходів та скупчення людей в парках, скверах, зелених зонах.

Також обмежено пільгові перевезення пасажирів у громадському транспорті (автобусах, трамваях, тролейбусах, метро). Пільга діятиме лише з 10:00 до 15:00.

З 29 березня школярі 5-11 класів переводяться на дистанційне навчання. Це стосується й закладів профтехосвіти, коледжів, вишів.

Закладам культури, зокрема кінотеатрам та театрам, дозволено працювати із заповненням залу для глядачів менше 50%.

Наповнюваність магазинів та закладів харчування дозволяється з розрахунку 1 людина на 10 м загальної площі.

З обмеженнями по наповнюваності також працюватимуть фітнес центри та басейни.

У рішенні наголошується на беззаперечному дотриманні маскового режиму у громадських місцях та громадському транспорті. Контролювати це зобов’язали патрульну поліцію та муніципальну варту.

Читайте такожЛікують COVID-19 вдома медом і цибулею, а реанімація уже не витримує: у Дніпрі "рекорд" важких хворих з початку пандемії

Коронавірус у Дніпрі: що відомо

  • Станом на ранок 23 березня 2021 року у Дніпрі за добу виявили майже 500 нових випадків COVID-19.
  • Загальна кількість виявлених хворих з початку пандемії склала 40 тис. 271. Одужали за добу 160 мешканців міста. Перебуває на лікуванні 3 тис. 482 людини, з них 779 – у стаціонарі.
  • Летальних випадків за добу 10, загалом з початку пандемії – 973.

Посилення карантину в Україні: ситуація на тепер

Станом на 23 березня у «червоній» зоні перебувають Київ, а також 7 областей: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Одеська, Сумська та Чернівецька.