В України поки що немає технологій для повноцінного запровадження онлайн-освіти / фото УНІАН

Голова парламентського комітету з питань освіти та науки, представник партії «Слуга народу» Сергій Бабак вважає, що Україна не готова до дистанційного навчання в умовах викликів, пов’язаних із коронавірусом.

Читайте такожШмигаль: червень і липень ми проживемо в карантині

В інтерв’ю "Радіо Свобода" він зауважив, що наразі дистанційна освіта і онлайн-освіта в Україні не можуть замінити очну освіту, а лише можуть слугувати «додатковим інструментом» для отримання знань.

Відео дня

«Робити її повноцінною? Вона ще до цього не готова технологічно, і це зовсім інші методи викладання», – сказав Бабак.

Водночас він додав, що саме дистанційна освіта може бути виходом в умовах пандемії, попри критику, в тому числі з боку батьків. «Щодо першого вересня. Я розумію, що люди не хочуть дистанційної освіти. Я розумію, що часто це свої власні інтереси («Мені немає з ким залишити дитину»)... Я все розумію. Є дуже багато причин, і всі вони мають право на життя. Єдине, що в мене є до всіх батьків просте запитання: а якщо 1 вересня заборонять дітям іти в школу, що робити? Взагалі нічого не робити? Тоді, може, все ж таки краще дистанційна освіта? Ну, це хоч якийсь елемент доступу до знань», – вважає Бабак.

Нагадаємо, Міністерство освіти планує з вересня продовжити проект "Всеукраїнська школа-онлайн". При цьому, в якому форматі буде тривати проект - поки невідомо.