Ілюстрація \ REUTERS

В Україні 4 травня зафіксовали рекордно низький відсоток людей, які захворіли на СOVID-19, відносно загальної кількості активних хворих – 3,5%.

Читайте такожКарантин в Україні буде продовжено і після 22 травня - Шмигаль

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу під головуванням президента Володимира Зеленського, передає ТСН.

Відео дня

Водночас зафіксоване рекордне співвідношення пацієнтів, які одужали, до нових хворих: за добу видужали 256 людей, а заражень виявили 366 людей. 

"Дуже позитивна тенденція. Завдяки старанному дотриманню карантину Україні вдалося оминути найстрашніші сценарії. Як ми й передбачали, позитивні тенденції епідемії почалися за тиждень до послаблення карантину. В останні дні дуже важливо ретельно дотримуватися обмежувальних заходів, щоб якомога безпечніше розпочати вихід з карантину", – сказав Зеленський.

Водночас Міністерство охорони здоров’я фіксує збільшення кількості випадків безсимптомного перебігу хвороби, що підвищує загрозу поширення СOVID-19. Наголошується, що через це потрібно дотримуватися обмежувальних заходів і надалі.

Як повідомляв УНІАН, в Україні 12697 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 316 летальних, 1875 пацієнтів одужало. За добу зафіксовано 366 нових випадків захворювання.

Інфографіка УНІАН

Читайте також: