Перші партії вакцин Pfizer почнуть надходити найближчими місяцями - Степанов

За словами Степанова, переговори про постачання вакцин Pfizer тривали кілька місяців.

Перші партії вакцин Pfizer почнуть надходити вже найближчими місяцями.

Про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов розповів на своїй сторінці у Facebook.

"Ми очікуємо, що перші партії за цим контрактом почнуть надходити вже найближчими місяцями. А всі 10 млн доз будуть поставлені протягом 2021 року", - зазначив він.

За словами міністра, переговори про постачання вакцин Pfizer тривали кілька місяців.

"Щиро дякую гендиректорові компанії Pfizer доктору Альберту Бурлі за цю угоду. Сподіваюся, співробітництво між Україною і американськими компаніями-виробниками вакцин буде розширятися", - зазначив Степанов.

Читайте такожСитуація з COVID-19 у деяких регіонах наразі на межі критичності - Степанов

Що передувало

  • 8 лютого Зеленський провів телефонну розмову з Бурлою, під час якої голова правління Pfizer пообіцяв зробити все можливе, щоб Україна отримала перші партії вакцини за контрактом якнайшвидше.
  • 6 квітня Україна уклала договір з американською фармацевтичною корпорацією Pfizer про постачання 10 мільйонів доз вакцини проти COVID-19.

Що відомо про вакцини для України

  • МОЗ для застосування в Україні зареєструвало вакцини американської компанії Pfizer, Covishield від Oxford/AstraZeneca та CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.
  • 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові.
  • 25 березня в Україну прибула перша партія вакцин китайського виробництва CoronaVac в обсязі 215 тис. доз. Вакцина має пройти лабораторний контроль, який триватиме 10 днів, і після цього її направлять до держпідприємства "Медичні закупівлі", яке доставить її в регіони.