Ілюстрація / REUTERS

Заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявляє, що станом на початок серпня клінічні дослідження шести вакцин-кандидатів проти COVID-19 наблизилися до завершальної стадії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив під час брифінгу.

Читайте такожУ МОЗ розповіли про домовленості щодо отримання Україною вакцини від коронавірусу

Відео дня

Ляшко зауважив, що зусилля всіх виробників, академіків, науковців спрямовані сьогодні на пошук лікарських препаратів та засобів для імунопрофілактики коронавірусної хвороби.

Він додав, що для того, аби подолати пандемію, вкрай необхідні ліки, а ще краще - засоби профілактики, а саме, вакцини.

"На початок серпня вже 25 вакцин-кандидатів проти COVID досліджуються клінічно. І шість з них наблизилися до завершальної стадії. Перебувають сьогодні на третій клінічній стадії, результати якої ми очікуємо до кінця року. І серійне виробництво вже повинно розпочатися, маємо надію, на початку 2021 року. І вакцини повинні з'явитися, в тому числі, і в Україні - для профілактики поширення коронавірусної хвороби", - додав Ляшко.

Раніше, як писав УНІАН, на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що в Україні тривають клінічні випробування щодо ефективності лікування COVID-19 чотирма лікарськими засобами.