Sinovac вже прибула в Україну / фото REUTERS

Лікар-інфекціоніст Світлана Гук зазначила, що наразі невідомо, чи можна замінити вакцину Covishield на CoronaVac під час введення другої дози, якщо першої не вистачить.

"Зараз у світі тільки проводять дослідження вакцинації та ревакцинації першої та другої дози вакцин. Ніхто не може сказати, що так можна робити, а з іншого боку, ніхто не скаже, що не можна", – сказала Гук, пише 24 канал.

За її словами, щоб дізнатися це, потрібні результати досліджень, адже ці препарати "виготовлені не однаково, вони можуть мати різні точки прикладання".

Читайте такожЛяшко розповів, як будуть застосовувати новоприбулу китайську вакцину CoronaVac (відео)

Лікар наголосила, що введення різних вакцин під час першої дози та другої не задовільне з технічного погляду, тому теоретично щеплення має бути однаковими препаратами.

До слова, перша партія вакцини проти коронавірусу від виробника Sinovac вже прибула в Україну. Доставили з Китаю перші 200 тисяч доз вакцини.

Вакцинація в Україні: що відомо

  • Як повідомляв УНІАН, 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації. Під час першого етапу щеплення отримують медики, які працюють з хворими на COVID-19, бригади швидкої допомоги, співробітники лабораторій, які тестують на коронавірусну хворобу, мешканці та персонал будинків для людей похилого віку, військовослужбовці, які проходять службу в районі проведення ООС.
  • 25 березня вакцинацію особового складу розпочали в Головному командному центрі ЗСУ.
  • Усі щеплення є добровільними й безоплатними.
  • В Україні щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові.

Новини України та світу на ранок 26 березня