Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав українців брати приклад із тібетського лідера Далай-лами, який зробив щеплення індійською вакциною Covishield / фото REUTERS

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликав українців брати приклад із тібетського лідера Далай-лами, який зробив щеплення індійською вакциною Covishield.

Читайте такожУ п’ятницю в Україні від COVID-19 щепили понад 3 тисячі громадян

"Колаборантам COVID-19 присвячується: Далай-лама вакцинувався Covishield. Не слухайте дурниць, робіть мудрий вибір. Будьте як Далай-лама", - написав Степанов у Facebook.

Відео дня

Міністр також виклав зображення картини Олександра Ройтбурда. На ній - Степанов в традиційному індійському одязі та червоною цяткою на лобі.

Скрін facebook.com/maksym.stepanov.official/

У суботу, 6 березня, тибетський 85-річний духовний лідер Далай-лама XIV зробив щеплення проти коронавірусу вакциною CoviShield. Також Далай-лама закликав усіх зробити щеплення. За його словами, це допоможе запобігти серйозним проблемам, оскільки ін'єкція дуже корисна.

Зазначається, що після вакцинації духовний лідер 30 хвилин перебував під наглядом лікарів і з ним усе добре.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні: що відомо

  • Нагадаємо, 24 лютого в Україні стартувала вакцинація від коронавірусу препаратом індійського виробництва CoviShield за ліцензією компанії AstraZeneca, який 23 лютого прибув до Києва. 
  • Першим у країні щепився лікар-анестезіолог із Черкас. Він від початку пандемії працює в реанімації з пацієнтами, хворими на коронавірус. 
  • 1 березня від коронавірусу у прямому ефірі вакцинувався міністр охорони здоров'я Максим Степанов. Очільник МОЗ став першим з чиновників, хто отримав щеплення від COVID-19.
  • 2 березня під час робочої поїздки на Донбас щеплення отримав президент Володимир Зеленський.