В Україні планують охопити вакцинацією від COVID-19 половину населення протягом 2021 та початку 2022 років

За словами президента, «дорожня карта» вакцинації від коронавірусу розроблена для забезпечення належного та рівного доступу до вакцини для всіх жителів України.

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні планують охопити вакцинацією від COVID-19 половину населення протягом 2021 та початку 2022 років.

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава держави повідомив під час всеукраїнського форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді».

Читайте такожЗеленський розповів, для чого збирається вакцинуватись від COVID-19

За його словами, перший пріоритет у боротьбі з COVID-19 – це вакцинація, її «дорожня карта». Ця карта розроблена для забезпечення належного та рівного доступу до вакцини для всіх жителів України.

«Її головним завданням є охоплення щонайменше половини населення України протягом 2021 та початку 2022 років», - наголосив президент.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні: що відомо

Як повідомляв УНІАН, вакцинацію в Україні планують розпочати з середини лютого.

30 грудня 2020 року Україна підписала контракт на постачання 1,9 млн доз вакцини від коронавірусу виробництва китайської компанії Sinovac.

30 січня в МОЗ заявили, що Україна в рамках глобальної ініціативи COVAX увійшла до переліку країн, що отримають вакцини виробництва Pfizer/BionTech від коронавірусу під час першої хвилі розподілу. Вже підтверджено поставки до України 117 тис. доз вакцин.

Також у період з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцин компанії AstraZeneca.

5 лютого глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що Україна отримала підтвердження про постачання 12 млн доз вакцин виробництва компаній AstraZeneca та Novavax.

Протягом 2021-2022 років, за затвердженим МОЗ планом імунізації населення від COVID-19, передбачено охопити вакцинацією щонайменше 50% населення України (20 млн осіб). Першочергово вакцинуватимуть медиків, людей похилого віку та тяжкохворих.