В Україні почалася вакцинація від коронавірусу / фото штабу ООС

Незважаючи на те, що українські медики поки не висловлюють готовності масово вакцинуватися від коронавірусу, статистика по цьому процесу не є вироком.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов в ефірі ток-шоу "Право на владу".

Степанов каже: за даними соціологів, близько 43% громадян готові погодитися на безкоштовну вакцинацію.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ розповіли, скільки людей вже вакцинувалися від коронавірусу в Україні (відео)

"Ми вважаємо, що це дуже мало. Саме тому ми проводимо максимальну комунікаційну кампанію по збільшенню людей, які повинні вакцинуватися. Ми говоримо про те, чому треба робити щеплення. Тому що вакцина - це той квиток, який захистить від хвороби такий, як коронавірус. Це той квиток, який може захистити від смерті. Тому вакцинація - це дуже потрібно", - сказав міністр.

Глава МОЗ повідомив, що мінімальний відсоток вакцинованих, який повинен бути в нашій країні, це не менше 60%. Саме з цієї цифри починає стартувати формування колективного імунітету.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

  • 22 лютого Міністерство охорони Здоров'я зареєструвало вакцину від Covid-19 Oxford / AstraZeneca (торгова назва CoviShield) для екстреного медичного застосування.
  • Вакцина розроблена Оксфордським університетом і британсько-шведською компанією AstraZeneca. Її для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я, також дозвіл на її використання дали Великобританія, Європейський Союз та Індія.
  • 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield.
  • 24 лютого відбувся старт вакцинації проти COVID-19, за добу було проведено 159 щеплень першою дозою.