З 25 травня в областях, де дозволять встановлені урядом критерії, запрацюють дитячі садки / фото прес-служба Віталія Кличка

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов нагадав, за якими правилами працюватимуть дитсадки після відкриття, та закликав батьків довіряти лише рекомендаціям Міністерства охорони здоров'я.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Степанов повідомив під час онлайн-брифінгу.

Він нагадав, що з 25 травня в областях, де дозволять встановлені урядом критерії, запрацюють дитячі садки.

Відео дня

Степанов зазначив, що останнім часом до МОЗ надходить багато повідомлень від батьків щодо правил роботи дитсадків в умовах адаптивного карантину. За словами міністра, батьки посилаються на дані "експертів", які коментують цю тему у ЗМІ та розповідають про правила, які уряд не встановлював, наприклад, про те, що усі діти під час перебування у закладах нібито повинні бути у масках.

Читайте такожВідкриття дитячих садків в Україні: МОЗ затвердив повний перелік рекомендацій

У зв'язку з цим він вкотре озвучив нові правила роботи дитсадків: перед початком роботи закладу усім працівникам виміряють температуру тіла, дітям температуру мірятимуть перед входом у заклад, працівники і діти, у яких температура буде вищою за 37,2 градусів, не допускаються у заклад. Батьки, які приводять дитину у заклад, повинні користуватися масками.

У закладах мають бути антисептики, діти користуються ними виключно під наглядом вихователя. Також в ігровій формі за власним прикладом вихователі мають навчати дітей користуватися засобами захисту, правильно кашляти і міряти температуру.

Крім того, на період карантину у дитсадках заборонено використання: багаторазових рушників; м’яких іграшок; килимів з довгим ворсом; вуличного взуття всередині приміщень дитсадка; проведення масових заходів за участі дітей більш ніж одної групи та за участю глядачів.

Дитсадок повинен забезпечити: 5-денний запас усіх необхідних засобів захисту та дезінфікуючих засобів, їх правильну утилізацію; навчити працівників правилам використання засобів захисту та організувати контроль виконання цих правил; замінити тверде мило на рідке, а тканинні рушники – на паперові; попередити батьків про особливі умови роботи закладу; регулярно прибирати приміщення з дезінфікуючими засобами; регулярно провітрювати приміщення; тимчасово відсторонити від роботи осіб із групи ризику; працівники закладу повинні регулярно користуватися антисептиками; утримуватися від контакту з хворими людьми; а також працівники закладу мусять самоізолюватися у разі підозри на респіраторне захворювання.

Степанов також закликав батьків читати рекомендації МОЗ та довіряти лише їм.