НСЗУ здійснила виплати центрам екстреної медичної допомоги / фото УНІАН

Національна служба здоров’я України виплатила 25 центрам екстреної медичної допомоги за квітень-травень додатково 271 млн грн за надання допомоги хворим на COVID-19 або з підозрою на інфікування коронавірусом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу повідомила директор департаменту комунікацій НСЗУ Тетяна Бойко.

Читайте такожКабмін визначив порядок страхових виплат постраждалим від COVID-19 медикам

Відео дня

За її словами, на сьогодні 25 центрів екстреної медичної допомоги уклали договори з Національною службою здоров’я України. У 2020 році на оплату екстреної медичної допомоги закладено 4,7 млрд грн.

«Якщо говорити про виплати з початку цього року, то вже 25 центрів екстреної медичної допомоги за квітень-червень отримали від нас 1,2 млрд грн на надання послуг з екстреної медичної допомоги», - сказала Бойко.

За її словами, центри екстреної медичної допомоги законтрактовані з НСЗУ на допомогу хворим на COVID-19 або пацієнтам з підозрою на цю хворобу.

«Додатково за пакетом на COVID-19 за квітень-травень було виплачено центрам 271 млн грн за надання допомоги хворим на COVID-19 або з підозрою на нього. Медичні бригади «швидкої», які виїжджають на виклик до таких пацієнтів, мають отримати відповідні доплати за роботу в умовах підвищеного ризику. Відповідальність за своєчасне здійснення цих доплат лежить на керівниках підрозділів екстреної медичної допомоги», - зауважила Бойко.

Як повідомляв УНІАН, в Україні на ранок 23 червня зареєстровано 38 тис. 74 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 1 тис. 35 летальних, 16 тис. 956 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 833 нових випадки.