У столиці карантин триватиме щонайменше до кінця місяця / inform.zp.ua

Обмежувальні заходи у Києві, у тому числі призупинення роботи торговельних центрів та закладів громадського харчування, вводяться попередньо до кінця березня.

Читайте такожЗа порушення обсервації при коронавірусі штрафуватимуть до 34 тисяч гривень – Радуцький

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив перший заступник голови Київської міськдержадмніністації Микола Поворозник під час брифінгу щодо введення у столиці додаткових протиепідемічних заходів та обмежень для запобігання розповсюдженню коронавірусу.

Відео дня

"На який термін встановлюється обмеження? Це, як мінімум, до кінця березня, за нашим попереднім протоколом. Ще одна дата є - 3 квітня - це рішення Кабінету міністрів. Але ми пишемо - до окремих розпоряджень", - зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, у Києві з 17 березня призупиняють роботу торговельні центри, заклади громадського харчування, спортивні комплекси, заклади побутового обслуговування тощо.

З 17 березня у Києві максимально обмежується:

- пересування людей між містом Києвом та іншими населеними пунктами України;

- проведення культурних, спортивних, соціальних, релігійних та інших заходів за масовою участю громадян;

- робота закладів громадського харчування: не працюватимуть заклади швидкого харчування, ресторани, кафе, бари. Вони зможуть приймати онлайн-замовлення на доставку їжі;

- не працюватимуть торговельні центри, за винятком продуктових і господарських магазинів та аптек.

Як заявив міський голова столиці Віталій Кличко, АЗС, банки та банкомати працюватимуть.

Водночас, призупиняється робота: спортивних комплексів і залів; закладів побутового обслуговування населення; СПА-салонів, салонів краси, саун, косметологічних кабінетів, кабінетів масажу, перукарень, тату-салонів тощо; розважальних закладів - дискотек, нічних клубів, комп’ютерних клубів.

Міська влада запевняє, що працюватиме в штатному режимі для забезпечення життєдіяльності та безпеки жителів столиці.

Департаментам КМДА доведені вимоги щодо тимчасового скасування нарадчих та колегіальних засідань, громадських слухань, особистих прийомів громадян. ЦНАПи за потреби прийматимуть громадян, але за попереднім онлайн-записом.