У майже трьох десятків людей може бути коронавірус / facebook/cvODA

У Чернівецькій області коронавірус підозрюють у 28 людей.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації. Інформацію оприлюднено станом на 11:00.

"Кількість хворих на COVID-19 у Чернівецькій області не змінилась – 10 осіб (1 випадок летальний). За останню добу із підозрою на COVID-19 звернулися 7 осіб. Загалом, із підозрою наразі є 28 людей. Дві мами та троє діток, у яких діагностували коронавірус, почуваються добре, лихоманки у них немає", - повідомили в ОДА.

Відео дня

У прес-службі уточнили, що в регіоні встановлено п'ять санітарно-карантинних постів: у Вижниці, Снятині, Заліщиках, Атаках, Новодністровську. "Основна їхня мета - інформування населення, контроль пересування та вимірювання температури у громадян", - пояснили у відомстві.

Читайте такожУ Чернівцях пацієнтка з підозрою на коронавірус померла в лікарні

І додали, що пости також з'явилися у Брусниці, Колінківцях, Грозинцях, Бочківцях. Їх встановили з метою обмеження пересування та додаткового інформування населення. У цих селах є люди, які мають ознаки хвороби та історію подорожі в країни, де є коронавірус, або історію контактів із хворими, пояснюють в адміністрації.

Як повідомляв УНІАН, у Чернівецькій області з 14 березня оголосили надзвичайну ситуацію у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції. Роботу великих торговельних центрів та ринків, окрім продуктових секторів, обмежено, скасовано всі міжміські автобусні рейси у межах Чернівецької області.